Contact, adres en openingstijden

De Fontein en Kubus starten pilot verlaging werkdruk leerkrachten

18/06/2018

Maharishi Basisschool De Fontein aan de Maasstraat in Lelystad heeft de primeur voor wat betreft de inzet van de 'subsidie werkdrukverlaging' voor leerkrachten.

Als eerste openbare basisschool in Lelystad heeft De Fontein de extra verkregen middelen van het Ministerie van Onderwijs om de werkdruk bij leerkrachten te verlagen direct al ingezet bij vakdocenten muziek, beeldend, theater en dans van de Kubus.

Waar de meeste scholen voor een extra onderwijsassistente of conciërge hebben gekozen of gaan kiezen, heeft het team van De Fontein gekozen voor een oplossing waarbij de kinderen van alle groepen structureel één keer in de week op de donderdagmiddag les krijgen van een creatieve vakdocent. Door een extra potje geld aan te boren kon deze pilot vanaf 31 mei al van start gaan.

Wekelijks project
'Het volgend schooljaar wordt de pilot omgezet in wekelijks project en omdat het continurooster dan ook van start gaat, zijn wij als team heel blij met deze structurele inzet en hierdoor daling van de werkdruk', aldus directeur Mariska van der Hulst van De Fontein. 'Er werd nu al opgemerkt dat de leerlingen door de leerkrachten met een gerust hart konden worden overgelaten aan de vakdocenten. Ook zijn de docenten zo gespecialiseerd in hun werk, dat de leerkrachten inspiratie en prachtige ideeën opdoen om later nog eens met de kinderen uit te kunnen voeren'

'De vakdocenten van de Kubus hebben nu drie keer lesgegeven en vinden het een leuk, structureel project. Ze leren de kinderen goed kennen en bouwen met hen een band op', vertelt Herman Schlooz van de Kubus.

Ervaringsgericht leren
Van der Hulst: 'De kinderen vragen al wanneer de juffen in dit geval en meester weer komen, ze hebben er vreselijk veel plezier in en omdat er uitstekend pedagogisch en didactisch les wordt gegeven wordt er door denken en doen ervaringsgericht geleerd'.

Dit schooljaar wordt afgesloten op donderdagmiddag 12 juli van 12.30-14.30 uur met verschillende presentaties en een kleine kunstroute.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.