Contact, adres en openingstijden

Dance Gathering Flevoland 2020 staat voor de deur!

13/01/2020

Fantastische dansdocenten van o.a. Het Nationale Ballet, 5 ‘O Clock Class, Wiener Staatsoper en 155 geven zondag 1 maart as. workshops in Lelystad. 

Aldaar treffen deze dansers dansant Flevoland, kinderen, jongeren en volwassenen, die uit hun vertrouwde dansstudio komen waar ze wekelijks les hebben, om elkaar te ontmoeten en om hun ‘skills’ scherp te houden of om inspiratie op te doen.

De dag 'Dance Gathering' bestaat uit les krijgen, lekker samen lunchen, en je krachten meten in een heuse danscompetitie. Dit jaar zijn er weer twee prijzen, één voor de beste dansprestatie én één voor de beste choreografie. De deelnemers laten een korte choreografie zien, die zelf- of door een choreograaf, gemaakt is. Deelnemen kan als solist of in groepsvorm. De vakjury bestaande uit de gastdocenten en jureert- én geeft feedback. Aan het eind beraadt de jury zich en worden de ‘winnaars’ bekend gemaakt. Alle leeftijden kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Zondag 1 maart van 10.00 - 17.00 uur, Theater Agora, Kubus en URBN Village. Inschrijven via dansgathering@dekubuslelystad.nl


Wie zijn die fantastische dansdocenten?

 • ‘Klassiek’ door Wendy Paulusma
  Wendy Paulusma (Flevolandse, jawel!) volgde haar balletopleiding aan de Nationale Balletacademie van de Theaterschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Daarna was zij in de jaren 2001 tot en met 2007 verbonden aan Het Nationale Ballet. Na ‘een geweldige tijd’ en acht jaar ‘alle rollen te hebben gedanst die binnen mijn bereik lagen’ maakte Wendy in 2007 de overstap naar het Ballett der Staatsoper in Hannover en nog weer vier jaar later naar het Ballet du Rhin in het Franse Mulhouse. “Ik had daar de kans om in meer moderne werken te dansen: balletten van William Forsythe, Johan Inger en, misschien wel mijn meest favoriete rol, in David Pountney’s productie van Kurt Weills opera Les Sept Péchés Capitaux (De Zeven Hoofdzonden). Een rol waarin ik binnen een half uur tijd álle emoties kon beleven.”

 •  ‘Mix Styles’ door Jeanne van Beek
  Jeanne volgde de 5 ‘O Clock Class (5 OCC), de hbo-vooropleiding ‘dans’ van de Academie voor Theater en Dans van de AHK, studeerde daarna ‘dans’ aan de AHK, vertrok naar St. Maarten om daar les te geven en werd letterlijk door de orkaan weer terug naar Nederland geblazen om nu les te geven bij de 5 OCC. Door haar opleiding kon zij als danser een eigen bewegingstaal optimaal ontplooien, als choreografe haar eigen stijl overbrengen en als docent haar eigen lesstof ontwikkelen. Jeannes lessen heten niet voor niets Mixed Styles, waarbij zij niet specifiek aan één urban stijl als House, Afro, Dancehall of Hiphop werkt, maar meer ingaat op de inhoud wat ze bij de leerlingen zelf vindt passen en daarvoor deze ‘Styles’ combineert en afwisselt. Zij leert hen daarbij ook performing skills en dynamiekverschillen toe te passen, zodat leerlingen die mee kunnen nemen in elke techniek of stijl.

 • ‘Repertoire vs. impro’ door Ramy Tadrous
  Ramy Tadrous, geboren uit Egyptische ouders in Caïro, volgde zijn eerste balletlessen op achtjarige leeftijd. In 2002 trad hij op 20-jarige leeftijd toe tot het wereldberoemde balletgezelschap van Wiener Staatsoper Oostenrijk. In het seizoen 2005/2006 verhuisde hij naar Frankrijk om solist te worden in nog een ander bekend balletgezelschap; Le Ballet de l'Opera National du Rhin, om daar in 2010 te promoveren tot eerste solist. Het cv van Ramy Tadrous omvat zowel klassieke als moderne dans met werken van o.a. George Balanchine, Maurice Bejart, William Forsyth, Bertrand d'At, Lucinda Childs, Thierry Malandin, Heinz Spoerli, Antony Tudor, Jo Strømgren en hij werkte met invloedrijke choreografen als oa. William Forsythe, Jirí Kylián, Jacopo Godani, Alexander Ekman, Johan Inger, Giorgio Madia.

 • ‘Hiphop’ door Victoria Osipova
  Victoria ’s wieg stond in Moskou in een familie van dansers en dansen is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. Victoria is een echte allrounder, die ook op hoog niveau Ballroom en Latin heeft gedanst. Maar haar echte forte en passie is Hiphop; vandaar dat Victoria Hiphop-lessen geeft bij de 5 ’O Clock Class (5 OCC), de meest veelzijdige, allround hbo-vooropleiding voor hedendaagse dans die Nederland kent (van urban dance, jazz- en musicaldans tot moderne dans). Daarnaast danste zij o.a. in een clip Martin Garrix en wist zich bijna letterlijk in the picture te werken door haar deelname aan Everybody Dance Now in 2013. Buiten lesgeven bij 5 OCC verzorgt zij ook Hiphop clinics door heel Nederland en daarbuiten.

 • ‘Choreo & maken’ door Eenvijfvijf (i.s.m. Kunstbende Flevoland)
  Eenvijfvijf is een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst. Door samen te maken zijn zij inmiddels opgegroeid naar een groep die voorstellingen, films en acts maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. De jongens zijn begonnen met B-boying (breakdance) maar ze zijn dieper gaan graven in andere bewegingsvormen en het verbinden van verschillende kunstdisciplines. Het collectief eenvijfvijf heeft zich door haar theatrale vorm voor stijlen als breakdance, acrobatiek, clubbing en multimedia, de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. 155 is on- als offline sterk aanwezig met veel bekeken video’s en optredens op bv. het Freetown Music Festival in Sierra Leone tot Sziget, Lowlands en De Nederlandse Dans Dagen. In 2014 wonnen zij de André Gingras Award op het Holland Dance Festival en in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek. Choreograaf Rein van danscollectief Eenvijfvijf verzorgt tijdens Dance Gathering in URBN Village een workshop ‘hoe maak je een eigen choreografie’. Tijdens de workshop leer je jouw kwaliteiten om te zetten in een choreografie.

Workshoplocaties zijn dit jaar o.a. Theater Agora, Kubus en URBN Village.

Wedstrijd/ 2-e gedeelte van de dag 
Tijdens het tweede gedeelte van de dag vindt weer een danswedstrijd plaats in de stijl van 'So You Think You Can Dance' om de spanning van het optreden voor elkaar niet helemaal uit te bannen. Dit jaar zijn er weer twee prijzen, één voor de beste dansprestatie én één voor de beste choreografie. 

De deelnemers laten een korte choreografie zien, die zelf- of door een choreograaf gemaakt is. Deelnemen kan als solist of in groepsvorm. De vakjury bestaande uit de gastdocenten en jureert- én geeft feedback. Aan het eind beraadt de jury zich en worden de ‘winnaars’ bekend gemaakt. Alle leeftijden kunnen aan deze wedstrijd meedoen. 

Ook 10- t/m 13 jarigen doen weer mee! 
De ‘nog jongeren’ (leeftijd 10 t/m 13 jaar) kunnen in klasverband- of individueel ingedeeld in een klas met leeftijdsgenoten meedoen. Deze klas doorloopt een ‘eigen’ programma met de volgende drie disciplines; ‘Modern’, ‘Klassiek’ en ‘Hiphop’ of ‘Afro’. 

Net als de klas voor ‘al iets oudere’ dansers: 
Dansers vanaf 21 jaar worden ingedeeld in groepen/ klassen met ‘iets oudere’ dansers. 

Elke leerling kan zich inschrijven voor drie verschillende workshops. (Dit geldt niet voor de 10- t/m 13-jarigen die een vast omlijnd programma volgen). Natuurlijk kunnen ook dansdocenten zelf meedoen met de workshops. 

De bijdrage voor deze dag is op het symbolische bedrag van € 10,- gesteld. Hiervoor krijgen deelnemers: drie workshops, een lunch en de mogelijkheid om aan de wedstrijd deelnemen en/of te kijken. Dance Gathering start zondag 1 maart om 10.00 uur en is om +/- 17.00 uur afgelopen.

Zondag 1 maart van 10.00 - 17.00 uur, Theater Agora, Kubus en URBN Village. 
Inschrijven via dansgathering@dekubuslelystad.nl

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.