Contact, adres en openingstijden

Lelystad vol Muziek

Slotpresentatie Lelystad vol muziek zorgt voor rode konen
Met meer dan 80 stoelen op het podium van de Kubus theaterzaal wachten de organisatoren op de jonge muzikanten die hun eerste gezamenlijke optreden komen verzorgen voor ouders, familie en sponsoren. Terwijl bij de hoofdingang verwachtingsvolle ouders toestromen die veelal voor het eerst Kubus betreden hebben de gastvrouwen en heren hun handen vol om de enthousiaste muzikantjes naar de juiste verzamelplek de weg te wijzen. Het werd een muzikaal feest! 

Het Harmonieorkest Lelystad musiceert in de foyer en de ouders laten hun kinderen naar de eerste etage vertrekken: op naar de theaterzaal voor de laatste instructies. Klokslag 19 uur start wethouder Sparreboom de introductie van de avond voor een volle zaal. Het goede nieuws dat ze brengt is dat Kubus na twee jaar met steun van het Oranje Fonds op eigen kracht en aanvullende lokale middelen/ sponsoren een nieuw seizoen Lelystad vol Muziek zal realiseren. Muziekles, laagdrempelig, in de wijk voor wie er anders niet aan toe komt. Samen met plezier een instrument leren kennen.

Het is innemend zoals kinderen geconcentreerd een uur lang muziek ten gehore brengen en naar elkaar luisteren op het podium. De begeleiders en docenten zorgen voor muzikale ondersteuning waar nodig. De ‘gevorderden’, tweedejaars cursisten, laten horen waartoe doorzetten kan leiden: een heuse muzikale interpretatie van Blackbird van de Beatles bijvoorbeeld. Iedereen is blij als de spanning eraf is en plezier in musiceren mogelijk blijkt, zelfs na een seizoen groepslessen volgen in de wijk.

Van deze groep zal volgend jaar meer dan de helft doorgaan met muziek maken en de werving voor het derde seizoen kan beginnen, zodat er volgend jaar weer een nieuwe enthousiaste groep het podium zal vullen.

Lelystad vol Muziek laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met het bespelen van een instrument en alles wat daarbij komt kijken. Je krijgt dicht bij huis muziekles in een groepje van ca. zeven kinderen van vakdocenten van Kubus en krijgt het instrument van je keuze voor de duur van de cursus in bruikleen. Op de locatie worden kinderen opgevangen door een team van een pedagogisch medewerker van Go! Kinderopvang en een locatie medewerker.

De lessen zijn voor leerlingen van groep 5 of 6 die het leuk vinden een instrument te leren bespelen. Op elke locatie kun je kiezen uit drie verschillende instrumenten.

 • Ziezo - Voorstraat 602
  Maandagmiddag
  Dwarsfluit-gitaar-trompet
   
 • KBS Toermalijn Noord - Jol 24-53
  Dinsdagmiddag
  Accordeon-blokfluit-viool
   
 • OBS Triangel - Botter 40-75
  Woensdagmiddag
  Gitaar-keyboard-klarinet

De cursus is bedoeld als een tweejarige introductie. Na het eerste jaar kunnen leerlingen nog voor een tweede jaar lessen blijven volgen op de locatie.

Het Jeugd Cultuur Fonds Lelystad betaalt de cursus voor ouders en leerlingen voor wie dit bedrag een probleem is. Wij wijzen hier graag de weg.

Voor meer informatie of specifieke vragen kunt u mailen naar i.v.enk@dekubuslelystad.nl

Aanmelden              Lesinstructies

 

kubus.png          GOkinderopvang-RGB.jpg        Oranje_Fonds-logo_vsi-kopie.png       logo fleck small.jpg   fcp-logo-web.png

 

Mede mogelijk gemaakt door: KBS De Toermalijn, OBS De Triangel, Harmonieorkest Lelystad, Dweilorkest De Valkenier, Lansink B.V., A.S.F. Fischer, KFC en Van Luttervelt Muziek.

button

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.