District Atol

Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad Jongerenwerk openden op woensdag 8 februari 2023 een ontmoetingsplek waar jongeren kunnen kennismaken met sport, bewegen en cultuur. Deze plek bij Multifunctioneel Centrum Atolplaza draagt de naam District Atol. Sportkoepel NOC*NSF heeft in samenwerking met de sportbonden, Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation 23 gemeenten geselecteerd waar dit soort ontmoetingsplekken worden ontwikkeld.

Elke woensdagavond ontdekken jongeren nieuwe interesses tijdens gratis activiteiten
District Atol is een plek waar jongeren van 12 tot en met 27 jaar kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten. Ze ontdekken hier nieuwe interesses en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. In en rond Atolplaza wordt er gewerkt met een programmering, waarbij de samenwerking wordt gezocht met verschillende partners uit de stad. De gratis activiteiten zijn elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma staat op Sport in Lelystad. Inschrijven is niet nodig. Daarnaast is het jongerenlokaal in Atolplaza op deze avonden geopend van 18.00 tot 21.00 uur.

Culturele activiteiten
Kubus verzorgt de culturele activiteiten, zoals muziek, dans en modellenworkshops, om jongeren te inspireren.

Modellen workshop van Kunstbende in De Kubus Lelystad

Van deelnemer naar cursist
District Atol helpt deelnemers ook op persoonlijk vlak zich te ontwikkelen. Uit de groep deelnemers worden vrijwilligers geworven. Deze vrijwilligers krijgen scholing aangeboden. Ze kunnen bijvoorbeeld een cursus voor coach of organisator volgen. Ook raken ze zeer betrokken bij de organisatie, maken ze deel uit van het begeleidersteam en worden ze ambassadeurs van het project. Een programma voor en door jongeren dus!