Contact, adres en openingstijden

Ensembles / Samen muziek maken

TROTS OP ONZE ENSEMBLES

Kubus is er trots op dat er zoveel verschillende docenten en muziekinstrumenten in één gebouw aan de slag zijn. Hoe voor de hand liggend is het dan ook om samen te musiceren. Soms met meer van hetzelfde instrument in één ensemble, soms lekker gemengd.

Ensembles komen 32 keer in het lesseizoen bij elkaar. De lengte van de les is afhankelijk van de grootte van de lesgroep. Ook als je geen instrumentaal les hebt in Kubus, kun je in deze ensembles meespelen.

Bekijk ons aanbod hieronder...

 • BACH koor

  Zoals de naam al doet vermoeden zal het repertoire van dit Lelystadse Project Koor uit werken van deze fantastische componist bestaan. Daarnaast gaan we ook uitstapjes maken naar tijdgenoten. Je kunt kennis maken met de gedrevenheid van de dirigent Alina Sokolova. Zij heeft jarenlang de Amsterdamse Bach Vereniging geleid.

 • Barokensemble Camerata de Lely

  Camerata De Lely is hét ensemble voor liefhebbers van Oude Muziek! Van Spaanse cancioneros tot Italiaanse vroeg-barok, van Franse suites tot Engelse barokopera’s: Camerata De Lely is een avontuurlijk ensemble voor oude muziek dat bekend en onbekend repertoire uit Middeleeuwen, Renaissance en Barok uitvoert. Naast de wekelijkse ensemblelessen zijn er regelmatig openbare workshops en presentaties. Camerata De Lely biedt plaats aan strijkers, blazers, en zangers.

 • Bigband The Q-Buskers

  Bigband The Q-Buskers is het paradepaardje van de lichte muziek. Ze spelen in de traditionele bigbandbezetting: vijf saxofoons, vier trompetten, vier trombones, piano, gitaar, bas en drums. Het repertoire is veelzijdig en varieert van traditionele swingnummers tot meer eigentijdse arrangementen. Afhankelijk van het soort optreden wordt de band uitgebreid met een vocalist(e). Naast diverse optredens bij Kubus treden The Q-Buskers ook op tijdens festivals, in jazzclubs en/of bedrijfs- en verenigingsfeesten. Ook heeft de band inmiddels tweemaal een optreden verzorgd met de internationaal befaamde Nederlandse jazz-zangeres Denise Jannah. Kom gerust eens kijken bij een repetitie!

 • Cursus kamermuziek

  De samenstelling van dit ensemble bestaat uit volwassenen en is voor beginners en volwassenen.

 • Djembe Ensemble

  In deze cursus speel je traditionele, zeer swingende muziek uit West Afrika, met name Guinee. Centraal staat de Djembé, maar ook de 3 Doundouns, te weten de Kenkeni, de Sanbang en de Dounba.

 • Dwarsfluit Ensemble

  De samenstelling van dit ensemble bestaat uit volwassenen die meer dan vier jaar les- of speelervaring hebben. De stijl varieert van barok tot modern en van volksmuziek tot pop.

 • Saxbende - Saxofoon Ensemble

  We spelen meerstemmige arrangementen. Alle lichte muziekstijlen komen voorbij: pop, rock, blues, ballads en latin. Het ensemble bestaat voornamelijk uit alt- en tenorsaxofoons, maar er is ook plaats voor sopraan- en baritonsaxen. Elk cursusjaar verzorgt het ensemble meerdere optredens.

 • Strijkersensembles

  De docenten van Kubus vinden het belangrijk dat leerlingen met elkaar samenspelen. Daarom kan iedere leerling zowel naast de reguliere viool- of celloles een samenspelactiviteit volgen. De nadruk ligt hierbij op het spelen in een orkest. Als je het instrument goed kan bespelen, stroom je door naar de volgende samenspelgroep. Daarna kun je doorstromen naar orkesten buiten Kubus, zoals het FJSO (Flevolands Jeugd Symfonie Orkest, meer info op: www.fjso.nl).

Belangrijk om te weten

Startdata cursusjaar 2019-2020
Wil je weten wanneer jouw les in september 2019 weer van start gaat. Klik dan hier.
Bereikbaarheid cursusadministratie
Heeft u een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.
Kortingsregeling Ensembles
De 2e activiteitsregeling houdt in: wie óók een instrumentale- of zang jaarcursus volgt, krijgt 25% korting op het Ensemble tarief.
Schoolvakanties
Tijdens schoolvakanties en feestdagen vinden er geen lessen plaats. Klik hier voor een overzicht van de schoolvakanties.
 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.