Contact, adres en openingstijden

Dans

Kubus danst!

Dansdocenten Ingrid Krabbe, Maaike Hazelaar, Lotte Kwant geven enthousiast inhoud aan de dansafdeling van de Kubus. Kubus heeft een zeer mooie en ruime dansstudio, grote kostuumafdeling, en een eigen theaterzaal! We staan bekend om onze artistieke producties van hoog niveau. Zo treden de leerlingen meermaals op bijvoorbeeld voor de gemeente, Uitgast, Ontmoetingsfestival, LelySTART, WAK, Passie in de polder, Bedrijfskring Gala en natuurlijk onze eigen grote dansvoorstelling bij onze samenwerkingspartner de Agora.

Veel oud dansleerlingen zijn nu werkzaam bij professionele dansgezelschappen of werkzaam als docent.

Ontdek ons aanbod hieronder...

Kledingadvies

Om helderheid te verschaffen over kleding en schoeisel tijdens de danslessen geeft de dansafdeling van de Kubus een kledingadvies. Vaak weten ouders niet wat ze moeten aanschaffen en wordt er overbodige, slecht zittende kleding gekocht die vaak niet de goede kwaliteit heeft. Het is geen verplichting, maar wel een aanbeveling om dit materiaal voor uw zoon of dochter aan te schaffen.

We hebben een samenwerking met de danskleding winkel Flevo Dance Wear in Almere aangezien er in Lelystad geen juiste balletkleding wordt verkocht. Deze balletwinkel is gespecialiseerd en kan daarom het juiste advies geven en het beste materiaal leveren.

Kledingsadvies voor peuters & kleuters 
Kledingsadvies voor kinderen
Kledingsadvies voor jongeren & volwassenen

 • Floor-Barre

  Een nieuw aanbod van dansdocent Maaike Hazelaar, gecertificeerd Floorbarre docent. Kubus nodigt dansers en sporters uit om kennis te maken met een techniek van lichaamsonderhoud die succesvol is gebleken bij professionele dansers die dagelijks de grenzen van hun lijf opzoeken.

 • Klassiek ballet

  Tijdens de lessen besteden we veel aandacht aan de training van het lichaam en aan de juiste uitvoering van de klassieke ballettechniek. Daarnaast wordt er kennisgemaakt met jazzdans, moderne dans, folklore (caractere) improvisatie en dansexpressie. Er wordt aan de barre, au milieu en over de diagonaal gewerkt. De te leren technieken zijn ook de basis voor onder andere jazz of moderne dans.

 • Modern Jazz Dance

  Een mix van jazzdans en moderne dans. Het dynamische van de jazzdans wordt gecombineerd met de strakke vormen en lange bewegingslijnen van de modern dans. Het is een fysieke training met veel aandacht voor dansen in een choreografie.

 • Next Move

  Next Move is dé danstalentenklas van Flevoland Bij Next Move krijgen gepassioneerde dansers tussen de 12 en 21 jaar de kans zich dicht bij huis verder te ontwikkelen. Verdiep je in verschillende danstechnieken, ontdek waar je talenten liggen, deel je passie en plezier met gelijkgestemden en verbreed je horizon. Next Move kan je ook gebruiken als voorbereiding op een dansvakopleiding. Next Move volg jij tweewekelijks op 15 zaterdagen, naast jouw reguliere lessen op jouw dansschool.

 • Peuterdans

  Met spel en fantasie, spelen met muziek en materiaal levert de les een belangrijke bijdrage aan een brede ontwikkeling van het jonge kind. Rond deze leeftijd leren kinderen de wereld om zich heen steeds beter begrijpen en emoties te verwerken. Daarom is veel en gevarieerd bewegen voor de peuter erg belangrijk. Zo nu en dan zingt de juf ook met de kinderen en wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de woordenschat

 • Selectiegroepen dans

  Cursisten die zich verder willen ontwikkelen volgen naast hun reguliere les deze selectie klas. We gaan dieper op de stof in en worden er meer eisen gesteld aan de inzet van de leerling. Vaak verzorgen deze groepen extra optredens naast onze eigen grote danspresentatie.

 • Street Jazz

  Street Jazz is een mix van streetdance en jazzdance, de bewegingen zijn gericht op strakke en flitsende bewegingen die je ook in videoclips ziet. Tijdens deze les wordt er op een swingende manier gewerkt aan techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding, coördinatie, goede conditie en een danscombinatie. Street Jazz is een funky dansles voor zowel jongens als meisjes.

 • Zitdans

  Iedereen kan dansen en kan genieten van bewegen. Kubus biedt met Monique Goffree een methode die ook heel geschikt is voor mensen met een motorische beperking ten gevolge van Parkinson, Reuma en MS. Iedereen danst zoals hij of zij wil: zittend of staand, met eigen mogelijkheden en eigen creativiteit. Het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt tijdens de les en plezier heeft in wat we samen doen.

Belangrijk om te weten

Startdata cursusjaar 2019-2020
Wil je weten wanneer jouw les in september 2019 weer van start gaat. Klik dan hier.
Bereikbaarheid cursusadministratie
Heeft u een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.
Schoolvakanties
Tijdens schoolvakanties en feestdagen vinden er geen lessen plaats. Klik hier voor een overzicht van de schoolvakanties.
 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.