Prokkeldag

09-06-2023
09:30 - 14:30 uur
De Kubus

GOL Lelystad, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking in Lelystad, houdt op vrijdag 9 juni in samenwerking met De Kubus de Prokkeldag. Een dag met activiteiten waarin mensen met en zonder (licht) verstandelijke beperking aan elkaar gekoppeld zijn.

Op initiatief van Aino Merits, Intendant Amateurkunst, bundelen de organisaties opnieuw hun krachten met kunstenaar Hein Walter en De Werfsjob en presenteren ze een nieuwe Prokkelactiviteit. De activiteit vindt plaats tijdens de Prokkelweek (5 tot en met 12 juni) en in de Maand van de Amateurkunst bij De Kubus. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Ansichtkaarten maken
Onder leiding van schilder, tekenaar, zorgkunstenaar en coach Hein Walter maken tweetallen tekeningen op ansichtkaarten. Elk tweetal bestaat uit een persoon met een beperking – cliënten van De Werfsjob – en een persoon zonder beperking. De één begint met tekenen en het maken van een schets, waarna de andere verdergaat waar de eerste is gebleven. Gedurende de dag kunnen er meerdere tekeningen worden gemaakt. Op de achterkant van de ansichtkaart komt een tekst over de dag en de Prokkelactiviteit. Een deel van de ansichtkaarten wordt verstuurd naar vrienden en familie van de deelnemers, terwijl een ander deel wordt verzonden naar samenwerkingspartners en andere inwoners van Lelystad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan het einde van de dag worden alle ansichtkaarten per post verstuurd.

Tijdens de workshop maakt Hein Walter foto’s, die worden samengebracht in een prachtig boekje, waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvangen.