Contact, adres en openingstijden

Agenda

LelySTART Festival

16 september t/m 18 september, 2016, Stadshart Lelystad

16, 17 en 18 september | Festival Lelystad | Gratis toegankelijk

Dé start van het culturele seizoen! Ook dit jaar wordt LelySTART weer één groot feest!

Tijdens LelySTART, dé start van het culturele seizoen, kunnen mensen op 16, 17, en 18 september weer volop genieten van muziek, straattheater, literatuur, workshops, amateurkunst, een kunst- en boekenmarkt en nog veel meer! 

Kubus en LelySTART

Naast Douwe BOB en Ali B, naast comedians in de Agora en Isa Hoes in de bibliotheek, naast een heerlijk podium programma met jong Talent op de zaterdagmiddag heeft Kubus enkele pareltjes gepland tijdens LelySTART:

Zaterdag 17 september, toegang vrij

  • Dansvoorstelling De Kleine Astronaut 13.00 in de Stipte Zaal, Agora

Na de succesvolle dansvoorstelling 'De Nieuw Wildernis Gedanst' maakten de dansdocenten van Kubus Maaike Hazelaar, Lotte Kwant en Ingrid Krabbe een gloednieuwe dansvoorstelling. Na twee uitvoeringen op 2 juli, treden de Kubusdansers nogmaals op, zodat een ieder die de show gemist heeft, nu (gratis) een tweede kans krijgt. Geïnspireerd door kaskrakers als Interstellar, Gravity, Space Odessy 2001 en E.T. hebben wij een voorstelling gemaakt waarin alle groepen en danstalenten tot hun recht komen. 

  • Familievoorstelling De Nachtwacht 13.30 tot 14.00 uur in de Theaterzaal, Kubus

De avond valt en het begint al donker te worden in het Rijksmuseum als de nachtwaker zijn laatste rondje doet en plotseling een vreemde ontdekking doet. Dit is het spookverhaal van ‘De Nachtwacht’ in het museum, die de kinderen meeneemt op een muzikale zoektocht naar zijn verloren lief. Deze interactieve muziektheaterproductie van Kubus gaat over de bovennatuurlijke krachten die vrijkomen bij een huwelijk tussen Liefde en Kunst. Zal de ‘geestige’ nachtwaker zijn geliefde ooit terugvinden? 

  • De Vuilnismannen 14.00 uur op het hoofdpodium en 16.00 uur in de Theaterzaal, Kubus

Tijdens de interactieve voorstelling ‘van Rommel naar Trommel’ wordt het publiek meegenomen in de wereld van de rommelige ritmes. Tegen een decor van afvalmaterialen vertellen en demonstreren De Vuilnismannen hoe je kan trommelen op rommel. Er wordt muzikaal geveegd, klikos komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. De Vuilnismannen nodigen het publiek uit voor een ritmisch dictee wat zal uitmonden in een grote live demonstratie trommelen op rommel! 

  • Speurtocht door de Kubus 14.30 en 16.00 uur, prijsuitreiking is om 16.45 uur in de Theaterzaal, Kubus

Onze kunstzinnige speurtocht toont je alle gangen en lokalen van Kubus, plus de mensen die hier musiceren, theatermaken, dansen of met kunst bezig zijn….misschien doe je mee en leiden we jou naar de hoofdprijs! Voor jong & oud. 

Zondag 18 september, toegang vrij

Dag van de amateurkunst met:

  • Optredens 13.00 tot 17.00 uur in de Theaterzaal, Kubus

Optredens van onder andere rapper StickNick, My Way Theaterproductie, het Flevolands Symfonieorkest, JTL, Dansschool Overeem, DDDance, Bollywooddansschool Simshi, Kubuscursisten, Ballet- en dansstudio Reflex, Circle of Music, Belly Dance Lelystad, Volksdansvereniging Manavu en vele anderen! 

  • Workshops 13.00 tot 17.00 in de Kubus

O.a. workshops buikdans, Klezmerdans, Streetart Sjabloon, Verhalen vertellen, Stop Motion, Bandcoaching en Schminken. 

Check voor het volledige programma de website van LelySTART

Het gratis toegankelijke driedaagse festival, waarin nieuw talent letterlijk en figuurlijk een podium krijgt, wordt georganiseerd door Kubus, Poppodium UndergroundAgora Theater, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad.

 

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.