Contact, adres en openingstijden

Agenda

LelySTART: Open Dag Kubus met speurtocht

zaterdag 16 september 2017, van 13.00 - 17.00 uur, Kubus

Het Kleine Theater verovert Kunstgras! De zaterdag van LelySTART belooft dit jaar wel heel bijzonder te worden met de voorstelling 'Er zat een klein zigeunermeisje…' van theatergroep Het Kleine Theater! Deze voorstelling komt namelijk regelrecht uit De Parade vandaan en voor de Lelystedelingen deze keer dus ook te bewonderen op Kunstgras voor Kubus. Voor iedereen die al heel lang nieuwsgierig is naar het interieur van dit fleurige gebouw, is er op de zaterdag een instrumentenmarkt en een speurtocht georganiseerd.

Voorstelling: Er zat een klein zigeunermeisje… (Kunstgras: 14.00 - 14.35 uur. Theaterzaal: 16.05 - 16.40 uur)
Het Kleine Theater vertelt verhalen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste. Een theatervoorstelling voor het hele gezin, regelrecht vanaf De Parade en tijdens LelySTART te bewonderen op Kunstgras.

Er zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo'n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een... tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze alles behalve alleen. Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud Hollandse liedjes en vreemde figuren. Een feest van herkenning voor iedereen tussen 2 en 100 jaar!

Aan het eind van de middag, bij de prijsuitreiking van de winnaars van de Speurtocht, zien we de voorstelling nogmaals, maar dan binnen in de theaterzaal (16.05 - 16.45 uur). 

Voorstelling: De Nachtwacht (theaterzaal Kubus, 15.30 - 16.00 uur)
Een muzikale voorstelling. De avond valt en het begint al donker te worden in het Rijksmuseum als de nachtwaker zijn laatste rondje doet en plotseling een vreemde ontdekking doet. Dit is het spookverhaal van 'de Nachtwacht’ in het museum, die de kinderen meeneemt op een muzikale zoektocht naar zijn verloren liefde. 

3doodler.jpgInstrumentenmarkt (foyer Kubus, 13.00 - 16.00 uur) en speurtocht (gebouw Kubus 14.15 - 15.30 uur)
Tijdens de zaterdag kunnen bezoekers van LelySTART ook een bezoek brengen aan het markante gebouw van Kubus. Onder het genot van een kopje koffie kunnen geïnteresseerden in de foyer de instrumentenmarkt bezoeken, waar docenten en musici jong en oud kennis laten maken met allerlei instrumenten. Speciaal voor de kleintjes (al zien we vaak dat moeders minstens zo fanatiek zoeken) is er een speurtocht door het gebouw, die kinderen op een speelse manier kennis laat maken met de vele kunstvormen van Kubus. Zelfs de zaal Techniek is onderdeel van de speurtocht! Voor de winnaar is er een gave superprijs: 3Doodler pen! De prijsuitreiking is om 16.00 uur in de theaterzaal van de Kubus met daarbij de tweede ronde van de voorstelling 'Er zat een klein zigeunermeisje…'

Kunstgras (grasveld voor Kubus, 13.00 - 17.00 uur)
Inmiddels is het fenomeen Kunstgras (grasveld voor Kubus) tijdens LelySTART een gekende plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van de jaarlijkse kunstmarkt op de zaterdag. Bezoekers vinden hier van alles: kunstenaars, de Batavia en lekkere sapjes, pannenkoeken of Franse delicatessen. Het podium herbergt grappige, korte impressies van de Kubusmusicals, de popavonden en de meest recente choreografieën, en de groep keramisten heeft zich dit jaar verzameld rond het fenomeen RAKU stoken. Met twee gloednieuwe ovens laten ze de bezoekers zien tot welke spectaculaire resultaten deze vorm van glazuur stoken kan leiden. Kunstgras belooft ook tijdens deze tiende editie van LelySTART weer een wervelende ervaring te worden!

INFO
Waar:
Kunstgras, voor gebouw Kubus en in gebouw Kubus
Wanneer: zaterdag 16 september
Tijd: van 13.00 - 17.00 uur
Speurtocht: start 14.15, einde 15.30 uur
Voorstelling De Nachtwacht: 15.30 - 16.00 uur
Prijsuitreiking speurtocht: 16.00 uur
Voorstelling 'Er zat een klein zigeunermeisje': Kunstgras: 14.00 - 14.35 uur. Theaterzaal: 16.05 - 16.40 uur
Entree: gratis

Bovenstaand programma is onderdeel van het festival LelySTART.

 

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.