GEANNULEERD! GRATIS workshops in de kerstvakantie

28-12-2021 t/m 30-12-2021
De Kubus

GEANNULEERD! In verband met de aangescherpte coronamaatregelen proberen we de ‘GRATIS workshops in de kerstvakantie’ te verplaatsen naar de voorjaarsvakantie in 2022. Deelnemers krijgen apart bericht.

Voor alle kinderen uit groep 4 t/m 7 kun je in de kerstvakantie gratis kennismaken met leuke creatieve activiteiten. Er zijn 4 verschillende workshops, verspreid over 3 dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw: wat is jouw wens of droom voor volgend jaar, zo leer je (strip)tekenen, Streetdance en maak je eigen miniwagentje.
Schrijf je snel in, want VOL=VOL.

Workshop: Wat is jouw wens of droom voor volgend jaar?
Door: Emilie Koger (theater), Laurie Akkerman (zang), Iris Wiegertjes (beeldend)
Dinsdag 28 december 2021, 10.30 – 14.00 uur
In deze carrousel van activiteiten (theater, zang en beeldend) ga je op drie manieren aan de slag met jouw wens voor volgend jaar. Aan het einde van de workshop komen deze samen in een korte presentatie met alle kinderen. Tijdens de theaterlessen ga je dromen over de toekomst. Hierbij doe je allerlei spel- en theateroefeningen. Gedurende de zangles wordt er gezamenlijk aan een lied gewerkt, waar vervolgens in de eindpresentatie iedere groep een aanvullende rol in heeft. Tot slot maak je een attribuut voor tijdens de presentatie of maak je iets moois als herinnering aan deze dag.

Als je je opgeeft voor deze workshop doe je aan alle 3 de onderdelen mee, met aan het eind een korte presentatie. Neem je eigen lunch mee, voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd!

Workshop: Zo leer je (strip)tekenen
Door: Fer Elzinga
Woensdag 29 december 2021, 11.00 – 12.30 uur (7-9 jaar) of 13.00 – 14.30 uur (9-11 jaar)

Met professioneel striptekenaar en illustrator Fer Elzinga ga je tijdens deze workshop flink aan de slag. Je leert van hem stripfiguren ontwerpen, handen tekenen, stripfiguurtjes emoties geven en stereotypes tekenen. Ook zullen er vele andere tips en trucs gegeven worden. Een bomvolle activiteit waarbij het tekenplezier voorop staat!

Workshop: Streetdance
Door: Djio Sieberichs
Woensdag 29 december 2021, 13.15 – 14.15 uur (7-9 jaar) of 14.30 – 15.30 uur (9-11 jaar) (let op gewijzigde tijden)
Tijdens deze dansles ga je aan de slag met een eenvoudige choreografie. Plezier en iets nieuws leren staan voorop. Heb je ook zin gekregen om te komen dansen?

Workshop: Maak je eigen miniwagentje
Door: Henske Engbers
Donderdag 30 december 2021, 10.30 – 13.00 uur of 13.30 – 16.00 uur

Voor alle uitvinders en wagenbouwers: maak je eigen miniwagentje met draaiende wielen. Hij rijdt vanzelf op de kracht van een klein motortje. Hoe draaien de wielen, hoe bevestig ik de assen, waar zit het evenwicht, wil je grote of kleine wielen, wat gebruik je als cabine? Hoe kun je de wagen sneller laten rijden? Wil je er ook een lichtje bij? In deze workshop ga je uit van je eigen fantasie en ideeën. Er is heel veel (pimp) materiaal en je voertuig gaat natuurlijk mee naar huis!