Foto-expositie Lelystadse Foto Club

03-01-2022
Stadhuis Lelystad

‘Lelystad, Hoofdstad in de Nieuwe Natuur’ is de titel van de expositie van de Lelystadse Fotoclub. Een prachtige samenstelling van foto’s van Lelystad, specifieke architectuur en de Nieuwe Natuur. Op dinsdag 2 november a.s. om 18.15 uur wordt deze bijzondere expositie, met 48 werken, geopend in de hal van het stadhuis van Lelystad. Iedereen is van harte welkom bij deze opening.

De expositieruimte in het stadhuis van Lelystad is gereserveerd voor een amateurkunstexpositie. In overleg met de Intendant Amateurkunst van Kubus wordt een keuze gemaakt, welke organisatie, vereniging of groep uit Lelystad mag exposeren. De expositie van de Lelystadse Fotoclub is te bewonderen tot 3 januari 2022.

De Lelystadse Fotoclub (LFC)
Op 19 juli 1979 is de Lelystadse Fotoclub opgericht met als doel ‘een ieder die interesse heeft in de fotografie in de gelegenheid te stellen deze interesse samen met anderen tot ontwikkeling te brengen of uit te breiden’.

In de afgelopen 40 jaar is er veel veranderd op het gebied van fotografie. LFC is van het analoge tijdperk, waarin het ontwikkelen van film en afdrukken van foto’s in de donkere kamer centraal stond, naar het digitale tijdperk gesprongen.

De leden komen wekelijks op maandagavond bij elkaar in het gebouw van JTL (Flevolandse Theatervereniging). Er wordt een divers palet aan activiteiten aangeboden, gericht op het vergroten van kennis en het ontwikkelen van ieders fotografische kwaliteiten. Naast de praktische kant van fotografie is er aandacht voor de inhoudelijke kant, nabewerking van de foto’s en nog veel meer. Voor de leden worden zogenoemde studio middagen georganiseerd, waarin verschillende technieken onder de loep worden genomen.

Naast de meer traditionele fotografie komt ook experimentele fotografie aan bod. Digitaal collage werk, combinaties van audio en beelden, fotograferen met je mobieltje, het kan allemaal. Meer weten over de Lelystadse Fotoclub, kijk op de website: www.lfc.nl.