Contact, adres en openingstijden

Agenda

Feestelijke Coming Out Week Lelystad

08 oktober t/m 13 oktober, 2017

Veilig en zichtbaar jezelf kunnen zijn. Wie wil dat nou niet?
Daarover gaat het in de Coming Out Week, die van 8 tot en met 13 oktober in Lelystad gevierd wordt.

Lelystad is een van de meer dan 40 Regenboogsteden in Nederland. Dat betekent extra aandacht voor de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Lelystad. Bureau Gelijke Behandeling is o.a. verantwoordelijk voor voorlichting over seksuele diversiteit op scholen, Roze maaltijden en vieringen, en de campagne ‘ Homo is geen scheldwoord’.

De Coming Out Week begint op 8 oktober om 16:00 uur met een Roze Viering in de Ontmoetingskerk aan de Schor. Mensen afkomstig uit verschillende kerken en de Liberaal Joodse Gemeente hebben deze viering samen voorbereid. Het thema is: Zing, vecht, huil, bid, lach – wandelen met Prediker. Er is solozang van Floris Visscher en hij wordt daarbij begeleid door pianiste Ina Warger.

Op Coming Out Dag 11 oktober hijsen 26 organisaties de regenboogvlag, waarbij RABObank Lelystad voor het eerst meedoet met een grote banner op de zijkant van het kantoor. Wethouder Janneke Sparreboom hijst om 9:00 uur de vlag bij GGD Flevoland, ook een van de organisaties die voor het eerst meedoen aan Coming Out Dag. Daarnaast hangen vlaggen op scholen, bij Aviodrome, het Agoratheater, in Bataviahaven, de Ontmoetingskerk, de MFA’s, het stadhuis en het provinciehuis van Flevoland. Ook vlaggen dit jaar voor het eerst alle politiebureaus in Nederland en niet alleen die van de Regenboogsteden.

Bureau Gelijke Behandeling presenteert vervolgens haar onderzoeksrapport aan wethouder Sparreboom, waarin antwoord wordt gegeven op de vraag in hoeverre basisscholen in Lelystad invulling geven aan de verplichting om hun leerlingen respectvol te leren omgaan met seksuele diversiteit. Op dat terrein kan in Lelystad nog veel worden verbeterd. Bureau Gelijke Behandeling, Kubus en Dramaxx hebben daarom een aanbod ontwikkeld voor groep 1 t/m 8, waarin theater een belangrijke rol speelt. Lelystadse scholen kunnen hier vanaf 1 november gebruik van maken.

Tussen 15:00-16:00 uur vormt het Regenboogzebrapad bij het station het toneel voor straattheater en een vrolijke ontmoeting met het publiek.

’s Avonds vindt op 11 oktober in de Kubus de première plaats van ‘ Op ieder potje past een dekseltje’, een swingende musical, die Lelystedelinge Denise Theunis schreef over haar Coming Out. Laura en Iris zijn verliefd. Alles rozengeur, totdat de familie van Laura roet in het eten gooit. Hoe loopt dit af? De musical met liveband begint om 20:00 uur. Kaarten zijn aan de zaal te koop voor 5 euro. In de voorverkoop is de prijs 4 euro, te bestellen via opiederpotjepasteendekseltje.nl Na de première gaat de voorstelling op tournee langs Lelystadse scholen voor voortgezet onderwijs, in combinatie met gastlessen van Bureau Gelijke Behandeling.

Op 12 oktober komt politicoloog en opiniemaker Mounir Samuel naar de Lelystadse FlevoMeer Bibliotheek. Hij schreef het boek: ‘ Liefde is een rebelse vogel’. Het boek gaat over een psychologe die gefascineerd raakt door een mysterieuze vrouw, Zetá. De relatie die ontstaat is een gezamenlijke zoektocht naar liefde en intimiteit. Ook genderidentiteit en vervreemding spelen een rol. Het boek ‘ Liefde is een rebelse vogel’ is te koop en kan op verzoek door Mounir worden gesigneerd. Ook aanwezig die avond is fotograaf Rik Besselink. Zijn fototentoonstelling Please Disturb is gedurende de hele maand oktober te bekijken in de FlevoMeer Bibliotheek. Eerder dit jaar waren de foto’s te zien op het Naardense Fotofestival. De avond begint om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. De organisatie is in handen van Stadmakerij, FlevoMeer Bibliotheek en Bureau Gelijke Behandeling.

Met een prachtige, actuele film wordt de Lelystadse Coming Out Week afgesloten op vrijdag 13 oktober in het Agoratheater: Una Mujer Fantastica. De transseksuele Marina laat zich na het overlijden van haar vriend Orlando niet zomaar buitenspel zetten en blijft vechten voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. Kaarten voor de film ‘ Una Mujer Fantastica’ zijn te koop via de theaterkassa en de website van het Agoratheater. De prijs is 9,50 euro. Donateurs van de Stichting Filmtheater Lelystad krijgen 2 euro korting. De voorstelling begint om 19:00 uur.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.