Contact, adres en openingstijden

Agenda

De Lelystadse Componistendagen

03 november t/m 05 november, 2017, Kubus, Agora en Bibliotheek

Sinds 2011 organiseert Apollo ieder jaar de Lelystadse componistendagen; een weekend lang wordt een componist in het zonnetje gezet, in 2017 is dat Georg Philipp Telemann, een kleurrijk en veelzijdig componist. Het leuke van deze dagen is dat iedereen mee kan doen!

 • Er is een amateurconcours zonder leeftijdsgrens. Er zijn drie categorieën, tot 12 jaar, 13 t/m 20 jaar en 21 jaar en ouder. Alles mag, van solist tot ensemble, van origineel stuk tot bewerking, als het maar van de desbetreffende componist is. 
 • Er zijn workshops orkest, blokfluitorkest en koor.
 • Er is een masterclass voor de vergevorderde amateur en vakstudent.

Publiek is van harte welkom, niet alleen bij het concert van Apollo in de Agora, maar de voorrondes van het concours zijn openbaar en op zondagmiddag is er een feestelijke finale van het concours, waarin ook optredens van de deelnemers aan de workshops en masterclass zijn.

For ever Telemann
In 2017 is het 250 jaar geleden dat Telemann overleed. Reden voor een Telemann feestjaar. Er is geen componist die zo veel geschreven heeft, voor zoveel verschillende bezettingen en op alle niveaus, als Georg Philipp Telemann. Met zijn enorme energie en creativiteit heeft hij ons een schat aan muziek nagelaten. Voor iedereen is er iets moois te vinden.

Apollo heeft een heel spannend programma samengesteld, met o.a. een concert voor 2 hoorns en een concert voor fagot, 2 violen en orkest. Gastmusicus is Telemann specialiste Kate Clark, docente aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Het tijdschema op een rij

 • Vrijdag 3 november, Kubus
  19:00 uur
  Opening Telemanndagen en start Concours voor amateurs 
   
 • Zaterdag 4 november, Kubus, Bibliotheek en Agora
  09.00 - 13.00 uur
  vervolg voorrondes concours
  14.00 - 17.00 uur Parallelsessies masterclass, Telemannorkest, Blokfluitorkest en Koor
  20.15 uur Agora, Concert door Apollo Ensemble en bekendmaking finalisten 
   
 • Zondag 5 november, Kubus
  11.00 - 13.00 uur generale repetities Telemannorkest, Blokfluitorkest en Koor 
   
 • Grande Finale
  14.00 - 15.00 uur
  Optredens finalisten
  15.00 - 15.15 uur Pauze
  15.15 - 16.15 uur Optredens orkesten, koor, masterclassdeelnemers
  16.15 uur Uitslag concours 

Jury
De deelnemers aan het concours worden beoordeeld door een vakjury.

Prijs
De hoofdprijs is een masterclass van een docent/coach naar keuze.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan vanaf nu, tot uiterlijk 25 oktober 2017. Deelname geschiedt op volgorde binnenkomst. Het is mogelijk om aan het concours en aan een workshop/masterclass deel te nemen.

Concours
Open voor alle amateurmusici (vocaal en instrumentaal, solisten en ensembles) Een compositie van Telemann (max 10 min) naar eigen keuze. Vooral kamermuziek wordt aangemoedigd, waarbij alle spelers amateur zijn, maar indien gewenst kunnen solisten een eigen begeleider meenemen. Een vleugel, een clavecimbel en een kistorgel zijn aanwezig. De voorrondes zijn openbaar en vrij toegankelijk. Het concours kent 3 categorieën, deelnemers t/m 12 jaar, 13-20 jaar en volwassenen vanaf 21 jaar.
Kosten: € 25,- p.p. voor jongeren, € 35,- voor volwassenen (incl. Concert Apollo Ensemble en Grande Finale).

Blokfluitorkest
Voor blokfluitisten en continuospelers (luit, clavecimbel, orgel).
Wat: de suite “Don Quixot” vormt de basis voor een muzikale reis langs het rijke palet aan gevoelens en beelden die Telemann in muziek te voorschijn weet te toveren. Een geweldige kans om te dansen, te zingen en Don Quixot te spelen op de blokfluit!
Dirigent: Robert de Bree
Kosten: € 25,- voor jongeren t/m 20 jaar / € 35,- voor volwassenen. Deelnemers krijgen: de muziek, een toegangskaart voor het concert Apollo Ensemble op 4 november en spelen op de Grande Finale.

Telemann orkest
Voor strijkers, blazers en continuospelers (luit, clavecimbel, orgel). 
Wat: Telemann, Don Quixot (opera) / op zondag samen met het koor
Dirigent: David Rabinovich
Kosten: € 25,- voor jongeren t/m 20 jaar / € 35,- voor volwassenen. Deelnemers krijgen de muziek, een toegangskaart voor het concert Apollo Ensemble op 4  november en spelen op de Grande Finale.

Telemann koor
Voor zangers en een begeleider (piano).
Wat: Telemann, koren uit Don Quixot (samen met orkest)
Dirigent: Marion Boshuizen
Kosten: € 25,- voor jongeren t/m 20 jaar / € 35,- voor volwassenen. Deelnemers krijgen: bladmuziek/ toegangskaart concert Apollo Ensemble/ spelen op Grande Finale.

Masterclass
Voor amateurs met een goed niveau en vakstudenten. Ensembles hebben de voorkeur, maar aanmelden als duo kan ook. Wel wordt gevraagd om bij de aamelding een opname mee te sturen.
Leiding: Kate Clark & Thomas Oltheten
Kosten: € 25,- voor jongeren t/m 20 jaar / € 35,- voor volwassenen. Deelnemers verzorgen zelf de muziek, krijgen een toegangskaart voor het concert Apollo Ensemble op 4 november en spelen op de Grande Finale.

Adressen
Kubus: Agorabaan 3, 8224 JS  Lelystad
Agora: Agorabaan 12, 8224 JS  Lelystad
Bibliotheek: De Promesse4, 8232 VX  Lelystad 

Voor meer informatie en aanmelden kun je kijken op de website van het Apollo Ensemble.

 

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.