Concert Barokensemble Camerata de Lely

14-11-2021
15:40 - 16:40 uur
Dorpskerk Jisp

Camerata de Lely, het barokensemble van Kubus geeft op zondag 14 november 2021 in Dorpskerk Jisp (Dorpsstraat 46 Jisp) met Parels uit het verleden – dramatisch mooie muziek uit renaissance & barok. Aanvang 15.40 uur, gratis toegankelijk.

Camerata de Lely, het barokensemble van Kubus, is een enthousiaste groep amateurmusici die met veel verve muziek uit de 16e tot en met de 18e eeuw uitvoeren. De basis van het ensemble bestaat uit verschillende blokfluiten, van sopranino tot grootbas, aangevuld met cello en viola de gamba, en bestaat uit zo’n 10 tot 12 muzikanten. Voor sommige programma’s worden amateurzangers en/of een professioneel luitspeler aan het ensemble toegevoegd. De musici staan onder leiding van blokfluitiste en dirigente Jacqueline Dubach, die ook veel van de arrangementen schrijft.

De naam Camerata de Lely is een knipoog naar de 17e eeuwse Nederlandse rederijkers, amateurgezelschappen die zich toelegden op dichtkunst en het uitvoeren van kamermuziek. Beroemde namen zijn De Eglantier, De Goudsbloem, en natuurlijk de Muiderkring. De naamgevers van deze rederijkerskamers hadden een grote voorliefde voor bloemennamen, en binnen dat thema is de keus voor ‘Lely’ dan snel gemaakt gezien de standplaats van het ensemble!