Concert Barokensemble Camerata de Lely

07-04-2023
15:00 uur
Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A Lelystad

Camerata de Lely, het barokensemble van Kubus geeft op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) in Woonzorgcentrum Hanzeborg een sfeervol ‘Passie Concert’ met als thema ‘Verstilling & ontroering’. Op het repertoire staan werken van J.S.Bach, maar ook prachtige muziek van componisten zoals Händel, Purcell en Rheinberger. De muziek wordt afgewisseld met toelichtingen door Kubusdocent & dirigent Jacqueline Dubach, en een kort Paasverhaal van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf.

Aanvang 15.00 uur, gratis toegankelijk.

Camerata de Lely, het barokensemble van Kubus, is een enthousiaste groep amateurmusici die met veel verve muziek uit de 16e tot en met de 18e eeuw uitvoeren. De basis van het ensemble bestaat uit verschillende blokfluiten, van sopranino tot grootbas, aangevuld met cello en viola de gamba, en bestaat uit zo’n 10 tot 12 muzikanten. Voor sommige programma’s worden amateurzangers en/of een professioneel luitspeler aan het ensemble toegevoegd. De musici staan onder leiding van blokfluitiste en dirigente Jacqueline Dubach, die ook veel van de arrangementen schrijft.

De naam Camerata de Lely is een knipoog naar de 17e eeuwse Nederlandse rederijkers, amateurgezelschappen die zich toelegden op dichtkunst en het uitvoeren van kamermuziek. Beroemde namen zijn De Eglantier, De Goudsbloem, en natuurlijk de Muiderkring. De naamgevers van deze rederijkerskamers hadden een grote voorliefde voor bloemennamen, en binnen dat thema is de keus voor ‘Lely’ dan snel gemaakt gezien de standplaats van het ensemble!