3FM’s Maand van de Livemuziek ft. Áslaug & Waltzburg

18-07-2020
19:00 uur
De Kubus

Nederland versoepelt langzaam de coronamaatregelen waardoor we weer naar restaurants, terrassen en bioscopen mogen. Toch is er een sector die nog steeds in zwaar weer verkeert: de culturele sector. Om poppodia én artiesten te steunen, staat NPO 3FM in juli een maand lang in het teken van livemuziek. Met een tour langs twaalf concertzalen in Nederland, één in elke provincie.

De concertzalen hebben het, net als andere culturele instellingen in Nederland, zwaar. Festivals gaan niet door en de concerttours en clubshows worden afgezegd. De artiesten die nog wel optreden mogen dat voor slechts 100 bezoekers doen, afhankelijk van de locatie. 3FM organiseert daarom een concerttour langs de poppodia in Nederland en doet daarbij één zaal per provincie aan; en in de provincie Flevoland is dat Corneel geworden, op 18 juli 2020! We voelen ons vereerd. Let op: dit concert vindt plaats in de Kubus.

3FM-talents
Het programma van de tour is gevuld met 3FM-artiesten, die tijdens de coronacrisis in de bloei van hun carrière staan, om ook hen een steuntje in de rug te geven. Bij het concert op 18 juli wordt het publiek van Corneel in De Kubus verwend met optredens van Áslaug en Waltzburg!

Áslaug
Áslaug Vigfúsdóttir is een Ijslandse zangeres, songwriter en producer, geboren in Nederland. Áslaug’s muziek wordt gekenmerkt door dynamische 80’s drums, zang-arrangementen vol polyfonie en synthesizers. De zangeres wordt vooral geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM, MUNA, and Lykke Li. Op 20 maart kwam haar debuut EP ‘Áslaug’ uit, samen met de gelijknamige short-film.

Waltzburg
Waltzburg maakt eigenzinnige, upbeat indie, geschreven door een pessimistische bedroom-producer. Op het podium brengt hij de muziek tot leven samen met zijn beste vrienden.

Bijwonen
Er is maar voor een beperkt aantal bezoekers plek om dit concert live bij te wonen, scoor je ticket dus snel!